Fuengirola, typisch Costa del Sol

Skyline of Fuengirola

Fuengirola is een badplaats in de Costa del Sol in de provincie Malaga in het zuiden van Spanje. Het is een belangrijke toeristische plaats met 8 km strand. De uitzonderlijke boulevard (de Paseo Marítimo) komt uit op de zee. De uitgebreide faciliteiten en hotels in Fuengirola zijn zeer bijzonder. Sommige hotels bestaan uit meer dan 12.000 bedden.

Fuengirola heeft een mediterraan klimaat dat het heerlijke warm zomers maakt. Tijdens de heetste dagen van het jaar kan het meer dan 40 graden Celsius zijn. Maar dit zijn extreme uitzonderingen. Er is niet veel regen in Fuengirola in het bijzonder niet in de periode van mei tot september, wanneer de toeristen een bezoek maken aan de Costa del Sol.

Veel mensen gaan op vakantie in Fuengirola. Natuurlijk komen ze voor het mooie weer maar dat heb je zeker als je hier bent. Er zijn ook heel veel mooie tapas restaurants en we weten iedereen die naar Spanje gaat wil tapas eten.

Fuengirola castle

Fuengirola Castle

Het vervoer in Fuengirola is zeer eenvoudig je kunt alles met de bus doen. Als u vanaf Fuengirola naar een andere badplaats wilt zoals Torremolinos of misschien naar Malaga kunt u ook altijd met de trein reizen.

De trein rijdt namelijk langs elke badplaats tussen Malaga en Fuengirola. En vergeet niet bijna in elke straat staan taxi’s waar u ook mee kunt reizen. En voor langere duur is een auto huren misschien een idee.

Fuengirola beach

Als je iets anders wilt dan liggen op het strand moet je deze belangrijke bezienswaardigheid zeker zien. Dit is het Castillo de San Isidro, gelegen op een heuvel aan de westkant van de stad. Dit kasteel dateert uit de tiende eeuw door de Moor Abdar-Rahman III.Het kasteel is nauwelijks hersteld dus het is een beetje verwelkt. Maar het is zeker de moeite waard.

Een van de bijzondere dingen van Fuengirola is de markt die elke dinsdag plaatsvindt.

Dit is El Mercadillo, een van de grootste openlucht markten aan de kust. Dit is een zeer bekende plek voor toeristen. Veel Spanjaarden gaan hier ook heen om boodschappen te doen.

Hotel las Pirámides, Fuengirola.Een van de populaire festivals in Fuengirola is Feria de los Pueblos. Dit is een festival dat plaatsvindt op de kermis. Er zijn ongeveer 30 eetgelegenheden die allemaal een ander land vertegenwoordigen. U kunt veel leren over de verschillende tradities van elk land op het gebied van het folk, dans en gastronomie.

We raden u aan om in een typisch Spaans restaurant te gaan eten zodat je verschillende soorten Tapas kunt eten.

Meer info een huizen te koop en te huur bij Inland Properties Real Estate en Torrequebrada Holiday Rentals

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s