Bobastro, Middeleeuws vesting in El Chorro, Alora

Ruiny

Bobastro Kerk

Bobastro is een oude archeologische nederzetting gelegen in het noorden van de provincie Malaga. In het gebied van de Guadalhorce rivier waar Omar Ben Hafsun de hoofdstad oprichten in zijn domein in 880, om te rebelleren tegen de Emir van Córdoba.

Er is een andere theorie die Bobastro plaatst in de stad Ronda. Hoogtepunten zijn de rotsen, uitgehouwen gebouwen waaronder een kerk en het kasteel Mozarabische grot.

De toegang is vanaf de weg-Ardales Alora, ongeveer 2 km ten noorden van El Chorro en de zuidkant van de kloof Gaitanes. Vanaf hier is een verhard pad dat de heuvel op klimt van Las Mesas de Villaverde.

Tot een deel van de ruïnes van Bobastro is voetgangers toegang. Op de top van de heuvel kunt u genieten van een prachtig uitzicht van de omgeving en je vindt daar de resten van een oude vesting. Er is ook een waterreservoir, aan de bovenkant wordt het water gepompt om ‘s nachts elektriciteit te krijgen voor overdag.
DE KERK
Omar Ben Hafsun vluchtte naar Bobastro in de late negende eeuw en kwam in opstand tegen de Emir van Cordoba. Zijn bekering tot het christendom in 899 verklaart de bouw van deze kerk.De uitgehouwen rots zijnwaarschijnlijk een traditie en uitgevoerd in de late eerste eeuw IX of X.

De Mozarabische kerk is de enige bekende van al-Andalus. Het werd vernietigd door Abdel Rahman III, toen het na verzet als afzonderlijke koninkrijk voor meer dan 50 jaar voor Cordoba diende. Het werd veroverd op 19 januari 928.

Ruiny

Opgegraven in zandsteenis een basiliek met drie beuken gescheiden door hoefijzer bogen, transept en drie gebieden, de centrale hoefijzer boog en de rechthoekige zijkanten.

Perfect gelegen op het oosten en heeft een lengte van 16,50 m lang en 10,30 m breed. In de omgeving zijn er overblijfselen van andere gebouwen die toebehoorden aan andere mensen die hun toevlucht daar zochten
HOE KOM JE ER.
Een bezoek aan Bobastro kan worden gedaan vanaf de nabijgelegen stad Alora of Ardales. Deze zijn op slechts 45 minuten van de kust. De wegen zijn goed, maar de bewegwijzering is niet erg duidelijk als je er niet vandaan komt.

Wij raden u aan de route te nemen van Malaga op de A-357, en dan neemt u de afslag van Pizarra-Alora. Na het passeren van de mooie binnenstad van Alora zult u de wegwijzers voor Bobastro zien. Zoals alles in Spanje op de weg naar Bobastro zijn er veel dingen een bezoek waardzoals: El Chorro Lakes, Gaitanes Gorge, de stad van Alora, El Quiosco Restaurant, Restaurante El Mirador en nog veel meer.
TIPS EN ADVIES
U heeft een ochtend nodig om het te bezoeken met inbegrip van de reis. Goede zaak is dat er genoeg te zien is daar in de buurt om de dag mee te vullen. Goede locatie, goede wandel-gebieden en lekker eten! Vergeet niet dat de laatste tijd en tenslotte de ruïnes van Bobastro worden verzorgd en omheind zijn. Vroeger kon je er gewoon lopen en op uw eigen manier “ontdekken” (jammer, als je het mij vraagt).

Ruins of the Bobastro Church.

Maar dit is natuurlijk vanwege het monument. De openingstijden zijn niet te controleren dat even gezegd te hebben. U zou er dus voor een gesloten poort kunnen staan. Vraag aan een gids welke andere dingen er nog meer te zien zijnzoals: het fort van Bobastro, de oude stadsmuren, het prinsessen huis en de verschillende kunstmatige grotten die gebruikt werden door kluizenaars.

 
ANDERE BEZIENSWAARDIGHEDEN

U kunt ook andere bezienswaardigheden een bezoek brengen zoals: LA Huma Mountain, Escalera de los republicanos, Caminito del Rey, Ardales, Alora, Het park van Gaitanes en het park van de Conde del Guadalhorce.
LINKS

Caminito del Rey in El Chorro (Málaga, Spain)

Locatie van Bobastro in Google Maps:
Foto’s van Bobastro:
Info: http://www.turismo-prerromanico.es/arterural/bobastro/bobastroficha.htm
Blog en boek over Bobastro (Spaans): http://malaga2016-patriciamb.blogspot.com.es/
En zoals altijd uw beste aanspreekpunt voor het wonen in het binnenland : Inland Properties

One thought on “Bobastro, Middeleeuws vesting in El Chorro, Alora

  1. Pingback: Een roadtrip door het binnenland van Andalusië. | Inland Andalucía Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s