Ronda, Romantisch Costa Binnenland

Ronda (Espana / Spanien / Spain)

ronda, Spanje

Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië. Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf de Costa del Sol. De rivierGuadalevín splits de stad in twee stukken en heeft een diepe uitgesneden kloof die bekend staat als Tajo de Ronda.Hier zijn drie beroemde bruggen gebouwd de Puente Romano (Romeinse brug), ook wel bekend als Puente San Miguel, Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo (Nieuwe Brug).

Als u een bezoek aan Ronda gaat brengen kun je een heleboel mooie dingen zien. Je moet zeker Plaza de Toros de Ronda zien. Dit is een van de oudste arena’s van Spanje en is de geboorteplaats van de moderne stieren gevechten. Het heeft verschillende musea’s en je ziet een collectie van antieke wapens. Het is zeker een bezoek waard.

Er zijn ook twee bruggen je echt moet zien. Dit zijn Puente Nuevo en Puente Viejo, dit zijn de twee bruggen die de stad in twee stukken verdelen, oud en nieuw.

De Puente Neuvo is de nieuwe brug en een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Ronda. De Puente Viejo is de oude brug en is iets lager gelegen. Je moet zeker deze twee bruggen bezoeken.

Een van de laatste dingen die we niet mogen vergeten zijn de kerken. Er zijn veel kerken in Ronda die je echt moet zien. Een van de kerken is Santa Maria la Mayor: dit is een van de belangrijkste heilige monumenten van Ronda. Andere kerken die je echt moet bezoeken zijn: Kerk van Padre Jezus, Kerk van St. Cecilia en de Kerk van de Heilige Geest.

Plaza Toros ronda

Plaza Toros Ronda

Een van de excursies die je kan maken is het bezoeken van een wijngaard. Er zijn een heleboel wijngaarden waaruit u kunt kiezen. Deze keuze kunt u het best zelf maken omdat ze allemaal een verschillend soort arrangement hebben. Het meest gebruikelijke is een rondleiding door de wijngaard en het proeven van de wijn natuurlijk.

Als u genoeg gezien heeft en wilt gaan winkelen of lekker op een terras wilt gaan zitten is dit ook mogelijk. Je kunt naar Carrera Espinel gaan dit is een van de voornaamste winkelstraten in Ronda. De straat is erg lang en heeft verschillende soorten bars, restaurants, winkels en cafes.

Natuurlijk als je op vakantie gaat naar Ronda heb je ook een accommodatie nodig. Er zijn verschillende soorten accommodatie waaruit u kunt kiezen om te verblijvenbijvoorbeeld: een hotel, appartement, Bed & Breakfast of u kunt een huis huren. Vergeet niet dat u ook altijd een huis kunt kopen. Op dit moment zijn de prijzen zeer goed en vergeet niet het is een prachtige stad.

Hoe kom je in Ronda? Als je vanuit een ander land komt neem je meestal het vliegtuig. Dit is verweg de meest makkelijke manier. U vliegt dan op Malaga Airport. Vanaf het vliegveld kunt u met de taxi naar Ronda.

U kunt natuurlijk altijd een auto huren als u toch van plan bent die in Ronda te gaan gebruiken. Dit is wel aan te raden. Het is zo’n anderhalf uur rijden vanaf de luchthaven. In Ronda is de beste manier om te reizen met de bus, taxi of per voet. Natuurlijk kun je sommige dingen niet lopen dus is een andere manier van vervoer vrij handig. Vergeet niet als je een auto hebt gehuurd hoef je niet met een taxi of iets dergelijks. Kijk eens op www.rentacaryomacar.es

Er zijn ook mooie huizen te koop en te huur in Ronda. Kijk bij Inland Properties Real Estate

3 thoughts on “Ronda, Romantisch Costa Binnenland

  1. Pingback: Een roadtrip door het binnenland van Andalusië. | Inland Andalucía Blog

  2. Pingback: CAMINITO DEL REY HIDDEN TREASURES : BOBASTRO CASTLE - Inland Properties Real Estate

  3. Pingback: CAMINITO DEL REY HIDDEN TREASURES : BOBASTRO CASTLE | Inland Properties Andalucía Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s