Malaga, Tapas eten in Spanje

Español: Bodega El Pimpi, Málaga, España.

Bodega El Pimpi, Málaga, España.

Deze avond gingen we uit om tapas te eten in een restaurant typisch Andalusië. We hadden zoveel gehoord over de beroemde tapasbar El Pimpi dat we dit eigenlijk wel wilden proberen.
We hadden het geluk dat we een goede parkeerplaats vonden dicht bij het centrum. We begonnen onze wandeling in de buurt van het park dat we al een paar dagen geleden bezocht hadden.

Eerst wilden we het Romeinse theater zien. Die werd gebouwd door keizer Augustus ongeveer 2000 jaar geleden.

Rechts ernaast is er de Alcazaba, een paleis fort aan de voet van de berg van Gibralfaro. Het licht was prachtig, want het was al donker en de gebouwen werden verlicht. Het perfecte licht om foto’s te nemen.
Daarna gingen we naar El Pimpi. We waren erg hongerig want we hadden het diner in het hotel overgeslagen om een aantal typische Spaanse gerechten te proberen.

In onze gids werd ons verteld dat de bar in de jaren ’70 en ’80 zeer beroemd was onder dichters en auteurs en we hadden gehoopt om dezelfde geest te ervaren.
We kwamen in de grote bar door middel van een van de vele ingangen en onmiddellijk hoorde we het gebabbel van een heleboel stemmen. Het was warm, de kamer had een hoog plafond en we konden het lekker eten al ruiken. Een ober vroeg ons om hem te volgen en hij leidde ons naar onze tafel. We liepen langs de bar en zagen een muur van foto’s van bekende mensen die El Pimpi hadde bezocht. Het waren zoveel foto’s  dat we niet eens zo snel alle namen konden lezen.

Pablo Picasso 1962

Pablo Picasso 1962

Sean Connery, Antonio Banderas en vele leden van de familie Picasso (de Picasso museum ligt vlak naast de bodega). Zo’n beroemde plek! We gingen langs vele kamers en de ober bracht ons naar een rustiger kamer met antieke posters van stierengevechten en flamenco.

Aan de ene kant van de kamer waren er vaten wijn uit Malaga, sommige van hen waren ondertekend door beroemde mensen en op anderen stond er iets geschreven in het Spaans. Er waren zo veel dingen te ontdekken.
En de naam El Pimpi? Waar komt het vandaan? Het is eigenlijk de naam van een beroemde karakteristieke stad die vandaag de dag bestaat niet meer. Pimpis waren jonge mannen die de bemanning en de passagiers hielpen van schepen die aankwamen in de haven. Zij waren een soort van toeristische gidsen van Málaga.
Het menu was vol met heerlijke Spaanse gerechten en het was moeilijk om te kiezen want het klonk allemaal heerlijk.

Tortilla‘s, ensaladas, Jamón Iberico. Uiteindelijk bestelden we een zoete wijn en een grote verscheidenheid aan tapas voor ons allemaal.

Het eten was erg goed en de tijd vloog.

We hadden niet in de gaten dat het eigenlijk erg laat was omdat de meeste Spanjaarden heel laat dineren. Dus het was nog steeds levendig in de nacht.

De sfeer was goed en het personeel was vriendelijk en attent en het was moeilijk voor ons om de plaats te verlaten.
We zouden zeker nog een keer terug gaan. El Pimpi heeft zes kamers met verschillende thema’s. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er zo veel andere tapasbars in Malaga om te ontdekken.

Noche en el Pimpi

Avond in El Pimpi

Na het genieten van het heerlijke eten gingen we graag terug naar onze auto. De avondlucht was mild en vol van de geur van voedsel, zee en die bepaalde geur van vakantie.

2 thoughts on “Malaga, Tapas eten in Spanje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s