Málaga : De hoofstad van de Costa del Sol

MalagaMalaga is de op één na grootste stad van Andalucía. Malaga telt dan ook zo’n 561.250 duizend inwoners. In de omgeving rondom Malaga wonen wel meer dan een miljoen mensen. De stad behoort tot de vijf grootste steden van Spanje. Malaga ligt aan de middelandse zee en behoort tot de Costa del Sol. Malaga heeft een Mediteranen klimaat maar beschikt niet over extreme hittes.

Veel mensen kennen malaga als de plaats waar ze op vliegen. Het vliegvel d ligt namelijk ook in Malaga maar niet in het centrum.  Het vervoer in Malaga is net als in andere plaatsen hetzelfde. Je kunt heel veel met de bus doen en als je naar de Costa del Sol wilt kun je gemakkelijk met de trein, dit is een uitstekende verbinding. Natuurlijk zijn er zoals in andere plaatsen heel veel taxi’s maar let wel op dat er verschillende tarieven zijn.

 In Malaga centrum zijn verschillende winkelstraten en bezienswaardigheden. Malaga beschikt ook over diverse museas. Een van de meeste bekende museums is het museum van Pablo Picasso. Dit museum is zeker een bezoekje waard. Ook kun je het geboortehuis van Pablo Picasso bezoeken je wandelt zo het leven van deze artiest binnen. Het ziet er uit als een alledaags geel hoekhuis maar let op, op verschillende gevels vind je nog zijn krabbels terug.

Als je een stukje geschiedenis wilt zien van Malaga moet je zeker weten het Alcabaza bezoeken. Het Alcabaza bestaat uit Ruines van een voormalig fort. Oorspronkelijk werd het fort gebouwd door de Romeinen maar later werd het gerestaureerd door de Moren. Alcazaba is het Arabische woord voor fort. Binnen in het Alcabaza kun je ook het Archeologisch museum bezoeken.

English: Birthplace of Pablo Picasso (the hous...

Picasso House

Natuurlijk zijn er ook veel kerken in Malaga met allemaal een ander verleden. Een aantal van deze kerken zijn het zeker waard om een bezoekje aan te brengen. Een van deze kerken is de Iglesia de Los Mártires. Deze kerk die middenin het historische hart van Malaga ligt combineert de Mudejarstijl met barokke elementen. Een andere kerk is de Iglesia del Sagrario deze ligt naast de prachtige kathedraal La Manquita. In deze kerk vind je een prachtig altaarstuk en het magnifieke gotische portaal.

Voor winkels hoef je niet ver te zoeken je hebt er genoeg in Malaga. De belangrijkste winkelstraat in Malaga is de Calle Marqués de Larios, hier heb je zowel nationale als internationale winkels zoals mango, zara, h&m, swarovski en nog veel meer. In deze straat vind je ook het warenhuis El Corte Ingles. Dit warenhuis is in Spanje erg bekend en in veel plaatsen te zien. Het bevat veel verschillende merken van o.a. kleding, make-up, sieraden, sportartikelen, speelgoed en nog veel meer.

Als laatste wil ik u nog een tip mee geven als u Malaga gaat bezoeken. Er zijn diverse restaurants en bar waar je wat kunt drinken of kunt eten. Maar één van de plekken waar je absoluut heen moet is El Pimpi. Deze bodega-bar is een symbool van de stad en de ontmoetingsplaats voor jong en oud.

El pimpi biedt de gelegenheid om lokale wijnen uit heel Spanje te proefen. Langs de tafels staan oude wijnvaten ondertekend door beroemde vrienden. De Picasso familie heeft ook een van de wijnvaten ondertekent. Dit is de plek waar je absoluut een wijntje moet gaan drinken! En al lus je geen wijn ga voor de sfeer heen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s